BILA JE SINONIM ZA LEPOTU, A NJENA SMRT IZAZIVA JEZU I POSLE 30 GODINA: O ovom UBISTVU BRUJALI su svi, TRAGEDIJA
Pevačica, Foto: prentscreen/youtube/Selena

sećanje

BILA JE SINONIM ZA LEPOTU, A NJENA SMRT IZAZIVA JEZU I POSLE 30 GODINA: O ovom UBISTVU BRUJALI su svi, TRAGEDIJA

Tepali su joj da je ikona lepote, a onda je njen život tragično ugašen

Objavljeno: 07:46h

Meksička Madona... Tako su zvali američko-meksičku pevačicu Selenu Kvintanjilu-Perez, za koju se odmalena govorilo kako će postići nešto veliko.

Sa samo osam godina imala je svoj prvi koncert, a zbog brojnih nastupa nije išla u srednju školu već je to rešavala "usputno". Sa 18 godina je objavila debitantski album "Selena" i postao je hit, a izbacila je još četiri i do 23. godine bila na vrhuncu slave.

I na privatnom polju joj je odlično išlo pa se 1992. udala za gitaristu Krisa Pereza, koji je svirao u njenom bendu. Osim što je zarađivala od muzike i modelinga, počela je i da dizajnira odeću i otvorila je butike sa svojom linijom odeće.

Tepali su joj da je ikona lepote, a onda je njen život tragično ugašen. Selena bi danas napunila 53. rođendan da nije bilo "prijateljice" Jolande Saldivar. Reč je o tetki jedne Selenine prijateljice, koju je zaposlila kao menadžerku butika i tu su krenuli problemi.

Zaposleni su upozoravali Selenu i njemog oca Abrahama da je Jolanda problematična. Selena joj je slepo verovala i unapredila. Postala je predsednica kluba obožavatelja Selene. Obožavatelji su 1995. zvali Seleninog oca i žalili se da ništa nisu dobili iako su uplatili novac za članstvo. Abraham je istražio sve i saznao da Jolanda potkrada njegovu kćer.

Tek tada je Selena poverovala zaposlenima i suočila se s Jolandom u motelu. Svađale su se oko finansija, a Jolanda je izvadila pištolj iz torbice i pucala Seleni u leđa dok je izlazila iz sobe. Selena je uspela da dođe do recepcije i rekla da ju je Jolanda upucala, a iako je Hitna pomoć u teksaškom gradu Korpus Kristi brzo došla na mesto zločina, pevačica nije preživela operaciju u bolnici i preminula je sat i po nakon što ju je Jolanda upucala.

Oko 30.000 ljudi došlo je na sahranu pevačice, a Džordž Buš je 16. april proglasio Danom Selene. Inače, to je dan njenog rođendana. Nekoliko meseci nakon pucnjave, 15. oktobra 1995. Jolandi se sudilo za ubistvo, iako su ona i advokat tvrdili da je sve bio nesrećan slučaj i da je htela da počini samoubistvo, a ne ubistvo. Trenutno služi kaznu u zatvoru u Teksasu, a pravo na uslovnu imaće iduće godine, 2025. kada će biti 30 godina od ubistva.

O Seleninom životu snimljena je i serija na Netfliksu, koja je izašla 2020, a oživela ju je glumica iz serije 'Walking Dead', Kristijan Seratos. Inače, o Seleni je snimljen i film 1997. u kojem ju je glumila Dženifer Lopez.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Story.hr/prenela.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.